mandag 24. november 2008

Søndag på Messebiblioteket

Søndag var den dagen Bokmessa hadde flest besøk, og mange tok også turen innom Messebiblioteket. I løpet av helga har både voksne og barn hatt muligheten til å vinne fine bøker hos oss, dersom barna svarte rett på barne-quizen kunne de vinne en bok fra serien om Lasse Majas detektivbyrå, nemlig Bibliotekmysteriet. Denne premien var vi helt tomme for da det nærmet seg middagstid på søndag.


Vi som hadde vakt kunne vi ved et par anledninger høre Liza Marklund synge Abba-låter. Vår stand var rett ved Pirat-forlags scene. Og Liza Marklund, hvis du skulle lese vår blogg - hold deg til å skrive i stedet.

Men kampen om publikum var stor og det var mye som skjedde rundt på messeområdet. Heidi Berg-Kjuus fra Vestby bibliotek snakket om Frank Mc Courts bok"Engelen på det syvende trinn" og Karsten Jensens bok "Vi, de druknede". Dette er bøker som omhandler tøffe sjebner, og bøker hun anbefaler videre på det varmeste.

Flere ungdommer kom for å høre på Ibi Engsby fra Ås bibliotek da hun presenterte bøkene om Superhypnotisøren Molly Moon. Kjempefine bøker for jenter fra 10-14 år. Begynn med den første, var hennes råd.

Mange tilhørere fikk også Hanne Lieungh og Lina Kari Solli fra Ullensaker bibliotek. Deres lesestund ble holdt inne i bussen, og hva passer vel da bedre enn å synge "En bussjåfør". Dermed ble det også barnesang inne i bussen denne dagen.

Vi avsluttet vårt program på bokmessa med at Reserleserne ga sin ærlige mening nok en gang. Desverre sviktet teknikken oss på dette aller siste arrangementet, så vi flyttet inn i Bussen for å bli hørt. Og det ble en fin stund for de som kom inn for å høre på jentene.

1 kommentar:

Anonym sa...

Les hele bloggen, ganske bra